05.06.2008

Maramures

Taramuri de vis

Am pornit la drum, intr-o frumoasa dimineata de primavara, un grup de elevi din clasele a-v-a A si B insotiti de doamnele diriginte si de profesorul de tehnologie. Eram in total aproape 50 de persoane care ne propusesem sa vizitam nordul tarii -Maramurasul .Traseul nostru avea urmatoarea ruta: Beius- Zalau-Jibou-Sighetul Marmatiei-Baia Mare-Satu Mare-Beius.
Am plecat din Beius in jurul orei opt si prima oprire era Zalau-Muzeul de istorie.




















Dupa o surta vizita la muzeu si prin centrul orasului, pasii ni s-au indreptat spre una dintre cele mai vechi cetati de pe vremea dacilor si romanilor-cetatea Porolisum in apropiere de Moigrad.Pana in sat, la poalele cetatii ne-a dus autocarul (apropo am avut un sofer clasa intai) iar de acolo am urcat pe jos. De sus privelistea e superba, intadevar romanii au stiut cum sa-si amplaseze obiectivele stategice. Se vede la foarte mare departare. Iata si de aici cateva poze.





































Dupa un scurt popas ne-am indreptat spre Jibou la gradina botanica. De cand am vazut-o ultima data s-au creat noi spatii , un parc imens unde in apropiere poti vedea caprioare dar si un altul destinat acvariilor cu pesti. Da, pot spune ca are un farmec mai special acum. Elevii au fost incantati de tot ce au vazut. Abia i-am putut face sa plecam...ne prindea noaptea pe drum iar noi trebuia sa ajungem la Ocna Sugatag unde innoptam.

Sectiunea serelor




Cactusii




Acvariile cu pesti



Spatiile nou create















Un comentariu: