01.02.2009

Australia

Australian Open

Este unul din cele patru turnee de Mare Slem al anului. Se desfasoara la Melbourne, intre 19 ian si 2 feb pe durata a doua saptamani. Melbourne este al doilea oras ca marime din Australia cu o populatie multiculturala (greci, italieni, evrei, vietnamezi si alte comunitati imigrante), localizat in capul golfului Port Phillip si considerat capitala culturala a Australiei. Orasul cuprinde arhitectura din era victoriana, multe optiuni pentru cumparaturi, multe institutii culturale (muzee, galerii si teatre), parcuri si gradini.
Turistii au multe motive ca sa viziteze orasul Melbourne: evenimentele sportive, Parcul National Grampians, Insula Phillip pentru parada pinguinilor.
Cele mai interesante obiective sunt: Turnul Eureka cu privelisti ale intregului oras, Cartierul Docklands, sediul Parlamentului din Victoria, Piata Reginei Victoria, Biblioteca de Stat, Southgate, Muzeul Melbourne, IMAX Cinema, Strada Lygon, Gradina Zoologica si Luna Park.

Anul acesta, 2009, finala masculuina i-a avut ca protagonisti pe Federer si Nadal. Am urmarit-o cu foarte mare placere. Ce pot sa spun ? A fost de vis, o "lupta " pe viata si pe moarte, doar finalul nu a fost precum am sperat. Am tinut dintotdeauna cu Federer, dar si de data aceasta s-a dovedit a fi mai bun, mai luptator, mai indraznet Nadal. Nu conteaza, infruntarile intre cei doi nu s-au incheiat, vor mai fi si altele si sper ca atunci finalul sa fie altul.
Iata cateva imagini .







Nadal o forta a naturii
Federer un geniu al tenisului

Hai ca se poate

In orice caz buni prieteni
Da, merita sa devina campion

Un comentariu: